Projecten

Projecten

Het komt regelmatig voor dat je diverse activiteiten uitvoert voor één dezelfde opdrachtgever. Bij Time On kun je projecten aanmaken en aan deze projecten gebruikers, budgetten en kenmerken koppelen. Zo blijft de urenregistratie duidelijk en overzichtelijk.

Ook kun je bij projecten makkelijk interne activiteiten bijhouden, die niet direct facturabel zijn, maar waar je wel inzicht in wil hebben.

Clipboard (2)
Canva Assorted Color Marking Pen Lot

Kenmerken

Het is mogelijk om kenmerken aan projecten te koppelen. Zo kun je gemaakte uren makkelijk terug vinden. Maak je bijvoorbeeld uren waardoor je recht hebt op WSBO, dan kun je hier een kenmerk van maken. In je urenoverzicht kun je dan een filter zetten op kenmerken, zodat je direct al je gemaakte WSBO uren in één overzicht hebt staan.

Een ander voorbeeld voor een kenmerk kan het tarief zijn wat je hanteert voor je uren. Meestal hanteer je een ander tarief voor consultancy/advies en productie/ontwikkeling. Door het tariefkenmerk toe te voegen aan het project heb je direct overzicht in het soort uren wat je hebt gemaakt.

Uren budget

Wanneer je een offerte hebt uitgebracht voor een bepaald aantal uren is het handig om te werken met een urenbudget. Je ziet direct hoeveel uren je hebt geboekt op het project en hoeveel uren je nog kunt besteden.

Bij langdurige projecten komt het regelmatig voor dat je met een opdrachtgever afspreekt hoeveel uur je aan een project besteedt per week of maand. Ook dan is het heel prettig om te werken met het urenbudget. Het geeft zowel jou als je opdrachtgever inzicht en voorkomt onnodige verrassingen voor beide partijen.

Het uren budget is een prettige functie wanneer je met meerdere collega's aan een project werkt. De uren van alle medewerkers worden meegenomen in het urenbudget, zodat je weet hoeveel uur het totale project heeft gekost. 

Daarnaast kun je met één druk op de knop ervoor zorgen dat je niet meer uren op een project kunt boeken dan het uren budget aangeeft. Dit voorkomt dat je straks meer uren hebt geboekt, die je uiteindelijk niet kunt factureren.

Uurbudget

Gratis proberen?

Klik hier om te beginnen